beats by dre cheap

Obična p.

 

KAKO JE UMRLA ŽENA SA HILJADU IMENA

 

Trava je bila pokrivena slojevima suhog lišća i mrtvih buba koje su umirale od dosade, smijeha, zapetljaja crijeva i lijenosti. „Tu niko nikad nije živio. Samo životario.“, rekao je čovjek koji je Gubinskima bio komšija od 1862. godine.

 

U zid plastične kuće bio je zakucan sedmougaoni ekser. Glava eksera napravljena je od jednog komadića ogledala i samo ljudi brzi poput slobodnog pada mogli su palcem utisnuti takav ekser u zid, a da mu ne oštete ili razbiju glavu.

 

Na ekseru su visile okačene muške hlače i u narandžinu koru umotan par sedmoprstih rukavica.

 

Iz poderanog džepa rastegnutih i mrtvih hlača virio je patuljak koji je još uvijek u svom malom stomaku vario davno progutani ključ za sreću. Ogledao se u glavi eksera, kada ju je (pored svog odraza) u sjajnoj površini SiO2 vidio glatku i hladnu, potpuno drugačiju od one kakva je zaista bila. Nakrivio je glavu, te pokretima tijela i prstiju opisao joj je da je on taj, koji iz svake rupe za prst u rukavicama, izvlači po jedan dan u sedmici.

 

Ispod lijeve dojke nosila je zlatnom iglom zakačen broš sa poklopcem. Unutra je krila oko koje je godinama nježno pravila od svoje ljubavi.

Umjesto da Viktoru Gubinskom pokloni čudesno oko, iščupala je broš, uz bol i krvarenje ispod dojke, progutala ga i rekla:

„Valjda će se rastvoriti.“

 

 

 

Pisma
http://mojetajne.blogger.ba
04/05/2011 11:49